Κέντρο Ολιστικής Ιατρικής Άνοιξη
 
 
 

Κλασσική Ομοιοπαθητική

 
 
 
 
 
Η Κλασσική Ομοιοπαθητική είναι μια εφαρμοσμένη επιστήμη, ένα ολοκληρωμένο θεραπευτικό σύστημα που καθιερώθηκε στη Γερμανία από τον ιατρό Samuel Hahnemann.

Θεραπεύει εξατομικευμένα τον ασθενή και όχι την ασθένεια. Η Ομοιοπαθητική είναι μία ολοκληρωμένη Εναλλακτική Ιατρική, με δικούς της νόμους και αρχές, και δεν διαχωρίζεται σε ειδικότητες.

Το ανθρώπινο ον είναι ένα ενιαίο, πολύπλοκο, ευπροσάρμοστο σύνολο που ενεργεί κάθε στιγμή μέσα από τα τρία επίπεδα: το διανοητικό, το συγκινησιακό (συναισθήματα), και το σωματικό κατά σειρά σπουδαιότητας. Αν σε κάποια περίοδο το στρες είναι ισχυρότερο από την άμυνα του οργανισμού επέρχεται ανισορροπία και εκδηλώνονται συμπτώματα που χρήζουν θεραπείας.
 
 
 
 
 
Η Ομοιοπαθητική (Από το όμοιον και πάθος, που σημαίνει αρρώστια) αναγνωρίζει ότι τα συμπτώματα είναι η καλύτερη προσπάθεια του αμυντικού μηχανισμού να θεραπεύσει την ασθένεια
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ομοιοπαθητική Θεραπευτική

 
Το ομοιοπαθητικό ιστορικό της πρώτης επίσκεψης είναι ένα εκτενές ιστορικό μίας ή δύο ωρών προκειμένου να καταγραφούν αυτά τα συμπτώματα από όλα τα επίπεδα με μεγαλύτερη αξιολόγηση στα περίεργα, σπάνια και ιδιόρρυθμα. Με βάση αυτές τις πληροφορίες επιλέγεται το μοναδικό για κάθε άνθρωπο ίαμα(φάρμακο) που θα επαναφέρει την υγεία με μια πορεία επίσης ιδιαίτερη τόσο σε τρόπο όσο και σε χρόνο.

Μία από τις πιο βασικές αρχές της Ομοιοπαθητικής είναι η συνταγογράφηση ενός και μόνο φαρμάκου γιατί ο συνδυασμός φαρμάκων παραβιάζει τους νόμους της. Τα φάρμακα είναι φυσικά, είναι αναγνωρισμένα από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων από το 1994, είναι απολύτως ασφαλή για κάθε ηλικία και κατάσταση και δεν προκαλούν παρενέργειες ούτε αλληλοεπιδρούν με άλλα χημικά φάρμακα.

Η συχνότητα των συνεδριών όπως και η συνταγογράφηση διαφέρουν ανάλογα με το αν πρόκειται για οξύ ή χρόνιο περιστατικό. Επίσης ανάλογα με το στάδιο στο οποίο έχει φθάσει ο οργανισμός λόγω της ασθένειας η δράση θα είναι προληπτική, θεραπευτική ή βελτιωτική.

Η αποκατάσταση της υγείας γίνεται με την επαναφορά της ισορροπίας και την ενδυνάμωση του οργανισμού στο σύνολό του, ώστε να αντιμετωπίζει δυναμικά τα στρεσσογόνα ερεθίσματα. Η ομοιοπαθητική θεραπευτική προσέγγιση διαφέρει τελείως από αυτήν της κλασσικής ιατρικής, είναι, όμως, απολύτως αποτελεσματική και εξαιρετικά ωφέλιμη για τον άνθρωπο και την ευζωία του.